spely.se

Älska Nintendo

En tillbakablick på expansion pack

expansionpackN64

Det finns två stycken favoriter inom accessoarer för konsoler som etsat sig fast i mitt minne; Expansion Pack för Nintendo 64 och xplorer för Playstation 1. Xplorer var ett fusk-paket som man kopplade in i änden på playstationet. Det var fullpackad med olika fusk som var hur roliga som helst. Jag minns att jag och mina bröder hade lite problem med undervattensbossen i Final Fantasy VII. Vi kopplade på lite fusk så att vi var odödliga och listade ut bossens svagheter. Xplorer innehöll riktigt, riktigt mycket fusk till en drös spel och det var bland det roligatse någonsin i spelväg att dra på en massa fusk som man inte hade en aning om att de fanns.
En annan accessoar till en klassisk konsol är Expansion Pack till Nintendo 64. Jag kommer ihåg att jag och mina polare spelade en jäkla massa Bond. Alla gillade det spelet. Sedan blev det en massa surr om nästa spel av Rare som gjorde Bond, nämligen Perfect Dark. Men för att kunna spela det spelet behövde man ett Expansion Pack eftersom grafiken var så krävande. Vi köpte Perfect Dark och ett Expansion Pack, och lita på om vi spelade. Perfect Dark var grymt kul. Grafiken var väldigt bra och liken låg kvar. Massor av blod och många reaktioner var en frisk fläkt i spelvärlden. Det hade inte varit samma sak om det vore lite kantigare så Expansion packet var fullständigt nödvändig.
Expansion packet hade känts lite väl mycket om det bara funkade till Perfect Dark. Men det gjorde det så klart inte. Och det är just därför som jag kommer ihåg Expansion pack så väl. För när jag för första gången startade Tony Hawk Pro Skater med expansion packet i kom det upp en ruta där det stod att spelet kände igen hårdvaran och gav hela spelet mycket bättre grafik. Det var riktigt ballt.

!